A nyár beköszöntével sem lesz sokkal kevesebb munkánk kertünkben. Ebben az évszakban növényeink teljes erővel pompáznak. Szemet gyönyörködtető látvány tárul elénk, mikor végig sétálunk a kertben. Viszont nem szabad elsétálnunk a ránk váró nyári kerti munkák mellett,
ilyenkor is sok feladat vár ránk. Gyomtalanítás, öntözés, az elszáradt növényi részek eltávolítása, újabb növények ültetése, stb.

Fűnyírás, szegélynyírás:
A rendszeres fűnyírás, és emellett a rendszeres öntözés biztosítja számunkra a nyár folyamán, hogy gyepfelületünk rendezett, és ápolt képet mutasson. A szegélyek rendben tartása is ehhez a képhez kell, hogy igazodjon. A szegély beszegi, mintegy keretbe foglalja a zöld területeket. A gondozott gyep gondozatlan szegéllyel nem igazán szép látvány.

Gyomtalanítás:
A gyomok visszaszorítása, kordában tartása egy igen nehéz feladat. Állandó küzdelem, munka, és bosszankodás. Gyomtalanításra sokféle módszer bevethető, de egyik sem 100%-osan hatékony. Használhatunk különféle gyomirtó szereket, mulcsolást, takarást, vagy éppen a jól ismert mechanikai gyomeltávolítást.

Virágágyások karbantartása:
Azt hiszem ezt nem kell mélyrehatóan ismertetni, hiszen itt általános karbantartási munkálatokról van szó. Ide tartozik a gyomtalanítás, az elszáradt növényi részek eltávolítása, a talaj szükség szerinti fellazítása, esetleg néhány új növény ültetése.

Növények ültetése:
A nyári időszakban sem maradhat el, hogy kertünkbe újabb növényeket ültessünk. A konténeres növényeket ilyenkor is lehet ültetni, ezeket bármely kertészetben, illetve a nagyobb szupermarketekben tudjuk beszerezni. Ilyenkor is lehetőségünk van kertünket még színesebbé, gazdagabbá tenni.

Udvar, parkolók tisztán tartása:
Azt hiszem, ezt nem kell különösebben részleteznem, itt tulajdonképpen az általános takarításról, a szemét összeszedéséről, járda, térkő, kerti utak tisztán tartásáról beszélünk. Itt azért még megemlítem az erősen szennyezett burkolatok vegyszeres tisztítását is.