Télen már nincs túl sok tennivalónk a kertünkben. Ilyenkor megpihenünk, felidézzük magunkban a teljes pompájában virító kertünket, esetleg nézegetjük kertünkről készült fotóinkat, gyönyörködünk bennük, büszkélkedünk vele barátainknak. Általában már ekkor elkezdünk tervezgetni, hogy jövőre még szebb, még pompásabb hellyé varázsoljuk környezetünket. De néhány munka még vár ránk, mielőtt megpihennénk.

Öntözőrendszer téliesítése:
Ez egy rendkívül fontos, és halaszthatatlan feladat, amit mindenképp a fagyok beállta előtt szükséges elvégezni. Ha ezt elmulasztjuk, akkor a téli fagy jelentős károkat fog okozni benne. A rendszert mindenképp vízteleníteni kell!

Síkosság mentesítés:
Az, hogy ne legyenek csúszósak azok a felületek, amelyeken nap mint nap közlekedünk, elsősorban nem kertészeti feladat, hanem a saját biztonságunk, testi épségünk érdekében kell elvégezni.

Hóeltakarítás:
A téli csapadék hó formájában hullik, amely sokszor hosszú időn keresztül megmarad, sok gyermek és felnőtt örömére. Azok akik nem szeretik a havat, azoknak bizony sok bosszúságot okoz az eltakarítása. Ez is elsősorban közlekedésünk zavartalan, balesetmentes biztosítása érdekében szükséges.

Ágaprítás:
Lásd őszi kerti munkáknál.